Vakantie:

De laatste wekelijkse degustatie zal op 20 juli plaatsvinden, daarna nemen we even pauze.

De winkel en kelders zullen gesloten zijn van 27 juli tot en met 6 augustus.

Tot snel!

Het Luyck Urban Winery team

in het warme hart van Luik!

Unieke wijnen, gerijpt in een even uniek historisch kader

Meer weten

Op een blauwe maandag ontdekten Katrien en Joris Dubois een verborgen schatkamer in hun favoriete (thuis)stad Luik. Broer en zus werden meteen verliefd op deze prachtige kelders.

Wat een kans om hun passie voor wijn te ontwikkelen!

Vandaag is LUYCK URBAN WINERY een creatief en gedurfd wijnmerk, geïnspireerd door de geschiedenis, de charme en de gastvrijheid van Luik en zijn inwoners.

VAN DRUIF TOT FLES

Enkele jaren geleden plantten Joris en Katrien, bij wijze van experiment, hun eerste eigen druiven in Stoumont. De plek waar ze hun jeugd doorbrachten. De schistrijke ondergrond bleek een goede voedingsbodem voor cool-climate-soorten. Ondertussen groeien daar de Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Auxerrois en Pinot Meunier. Ze beloven prachtige bubbels voort te brengen

Urban winery

Het avontuur gaat echter verder: de ontdekking van de Luikse kelders gaf goesting naar nog meer en de Dubois’ lanceerden het urban winery-concept in de Vurige Stede. Op die manier kunnen ze elk jaar nieuwe cuvees uitbrengen en zichzelf steeds heruitvinden. Een urban winery is niet grondgebonden en koopt druiven aan in heel Europa om deze in België, kortbij de consument, te vinifiëren. Deze vrijheid (Luyck is niet gebonden aan een appellatie) geeft de ruimte om creatief te zijn!

Ook de gastvrijheid van Luik zindert door in LUYCK. In de constante koelte en hoge vochtigheid van onze kelders verwelkomen we jonge wijnen van buitenlandse boeren. Ze krijgen nog een extra touch in onze houten vaten voor ze voor jou op fles worden gezet.

DE KUNST VAN HET ASSEMBLEREN

Eens het rijpingsproces afgerond, wordt de wijn gebotteld. Sommige van de wijnen worden geassembleerd, en zo worden bijzondere en creatieve cuvees gecreëerd!

Een Hongaarse rosé gematcht met een Italiaanse parel? Ziehier onze Paradoxe. Steeds met een beperkte oplage en dus uniek.

Véronique Lidby
Oenoloog-sommelier, gediplomeerd aan de universiteit van Suze-la-Rousse

Gianluca Di Taranto
Beste Belgische sommelier 2019, 2020, The Jane**, Director of wine ‘Sanglier’

DE KNOW HOW

Master in landbouw en biotechnoloog Katrien garandeert een kundig productieproces van deze druiven. Groeien in de Ardennen, volwassen worden en rijpen in het perfecte klimaat van de eeuwenoude Luikse kelders.

Véronique Lidby en Gianluca Di Taranto zijn onze neus- en smaak experts. Hun advies is onze leidraad.

Véronique Lidby
Oenoloog-sommelier, gediplomeerd aan de universiteit van Suze-la-Rousse

Gianluca Di Taranto
Beste Belgische sommelier 2019, 2020, The Jane**, Director of wine ‘Sanglier’

ONZE WIJNEN

LUYCK vernieuwt!

De LUYCK-wijnen dragen een thema-naam in plaats van een appellatie of herkomst. Elk jaar blijven de thema’s behouden maar de wijnen wijzigen, telkens dus in beperkte oplage!

Le Zinc

In de sfeer van de typische Parijse bar, aan een zinken toog… Waar bijzondere ontmoetingen gebeuren en de wereld verbeterd wordt… Oftewel: een wijn “voor de sfeer en gezelligheid”, om met vrienden te delen, als aperitief, …

Le Trente et Un

“Être sur son trente-et-un”, een uitdrukking om aan te geven dat dit een wijn is om heerlijk mee te dineren. Deze wijnen zijn hout gerijpt in onze Luyckse kelders, waar ze aan complexiteit wonnen en een mooie afdronk kregen.

Le Salto

Onze Italiaanse cuvee ! Een imposante wijn, houtgerijpt in onze kelders en die met de tijd enkel beter wordt! Fare un salto: een sprong maken, ergens heen gaan… De ideale wijn om aan vrienden te schenken voor een etentje of … aan je schoonvader om te scoren!

La Barrique New

Wij maken niet uw keuken maar uw wijn, op maat, een unieke ervaring. (vanaf 250 flessen) Ideaal voor uw restaurant, events, huwelijksfeesten, relatiegeschenken.... Contacteer ons voor een offerte op maat.

Alle onze wijnen zijn beperkt in oplage!

Ontdek het hele gamma in onze webshop of kom eens langs in onze boutique te Luik.